Konsten att panta burkar


Idag har jag o Rickard, efter mycket om och men, beslutat oss för att panta alla våra burkar och pet-flaskor! Det känns lite lodigt, panta burkar gör ju bara alkisar och hemlösa! Men vi svalde stoltheten och beslutade att utforska denna mystiska kultur. Som journalist måste man ju vara öppen och bekant även för det lite obskyra.

Planen var att ta våra påsar till Hemköp för att där omvandla innehållet från plast och aluminium till pengar. Det gick inte riktigt så. Ty på söndagar har Hemköp tydligen valt att stänga redan vid 19, vilket lämnade oss dummt stående vid entren och en glasdörr som vägrade att öppna sig. Jaahapp..! Jävla vår, det är ju så ljust nu så man tror att klockan är mycket mindre.

Även på Esplanaden blir det nit, stänger vid 17. Jävarhelveteskit. MEN! Nacksta, där har de öppet till tio, även på Söndagar. ("Tror" Rickard. bra) På vägen stöter vi på Mikaela som väntar på Jessika. Den senare äger en bil. Wikkard skramlar fram en näve mynt som omvandlades till en biltur ut till hooden. Och vad möter inte våra ögon inne i Ica Nackstad, om inte en pantmaskin!

O, lycka! Maskinerna tuggar villigt i sig våra burkar och flaskor och det hela blev riktigt lyckat. Nu förstår jag nästa tjusningen med det här! Eller i alla fall tills kvittot kom.. För två överfyllda påsar fick man knappt 40 kronor. Lite sniket va.. MEN, pengarna avändes som delbetalning till en påse med mat.

Så, fest + flaskor och burkar + pantmaskin = mat. Nu är det bevisat! Så, folket, Panta mera, det tjänar både du och miljön på. Fast kanske mest miljön, 40 spän gör väll inte många glada.


image121
Rickard med sina påsar med pengar.

image122
När man pantar burkar måste man ha halvfingervantar. Gröna, förslagsvis.

                                                                       
Att åka bil för att panta några usliga burkar ingick inte riktigt i planen.

image123
Tjohoom det här var ju riktigt skoj!

image124
Jag blev två kvitton och några kronor rikare

                                                                       
Rickard blev inte full så rik                          men mat fick han!                  Se, burkar blev mat! Magi, nära på


Nu är det dags att lägga sig och sova tror jag bestämt! Det är ju som bekant en dag i morgon också.

Katchiing!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0