Mp och Box

Måndag
Måndagen var riktigt produktiv måste jag säga. Vi, Jag Andreas Jon Erik och Daniel träffades vid ett för att förbereda får uppgift till på onsdag om varför partier uppstår, och med Miljöparitet som exempel. Skev fört en kladd på papper, och jagade sedan, efter en fika, runt i halva lund efter en datorsal med tillhörande grupprum. På Eden måste man ha passerkort, som vi inte har, på SOL måste man vara medlem, vilket vi inte är, men på UB hade vi tur, för deras system för bokning hade havererat, vilket resulterade i att vi fick ett prima grupprum, med dator, bord stolar, vit talva och fönster, rubbet! Perfekt, vi blev klara och väldigt lyckliga. I alla fall klara.

Senare på kvällen lyckades vi ÄNTLIGEN komma iväg på box!! Så skönt, men vi är alla överens om att vi ska köra ett lite hårdare pass nästa gång, blev knappt trött av det här. Träffade Masse där, skulle träna med en kursare. "vi kör tre gånger i veckan hade vi tänkt" Heheh lycka till säger jag bara, vet hur det brukar bli med det där. Och Sarah och Ringman körde box samtidigt som oss, trevligt. Var någon ny tränare idag, men precis lika hurtig... Har lite svårt för den där attityden, men antar att det är den de får betalt för.

Tisdag
Idag håller vi tummarna för Jon och hans ögon! HEJJA HEJJA!

Och vädret är fortsatt uuunderbart. Har dock inte tagit mig samman och tvättat bilen än.. snart så. Snart.

Korvfest in absurdum med efterföljande slöhelg

Jaha ja, så var det söndag igen, och om några timmar är det måndag. Wiie.. MEN, före denna deprimerade veckodag har det varit en trevlig fredag och en sjusovarlördag. Planerna för fredagen löd: Grillfest med Erik på miklagråd och därefter Hallands nation, trevligt ställe som vi inte varit på ett tag nu. Men... som med allt annat i livet så blir det inte alltid som man tänkt sig. Ty, regn och grillning är två ting som inte är helt förenliga. Och regnade gjorde det. Men nu går jag handlingarna i förväg. Mitt på dagen var det riktigt vackert vårväder, solen sken, fåglarna sjöng i trädtopparna och himmeln var blå. Uträttade några ärenden i Lynd, köpte öl och så. Men efter att (givetvis i sista sekunden) ha valt ut en flachig outfit för kvällen hör jag hur det smattrar mot fönstren. Inte något gott tecken..

Möter Calling på bussen som planerat och åker mot Lund. På bussen kom vi fram att risken att få HIV i Malmö är ungefär 1/300000, vilket onekligen känns betryggande. Nåväl. Möter Igor och Jon på Bankgatan där vi snabbt slår fast att planerna nog måste ändras något... Andreas rings och övertygas om att der regnar, så därför beger vi oss till Vildanden och Andreas lägenhet. En på det hela taget trevlig förfest, där vi stekte våra korvar hos Andreas och lyssnade på såväl schlager som oompa lumpa. Jon var nykter, drack ramlösa hela kvällen, vilket inte riktigt passar hans image, men låt gå, ska man upp tidigt och åka tåg dagen efter är det måhända ingen god idé att bli fetpackad kvällen innan.

Så här tedde sig förfesten
image19
Calling och Igor i väntan på buss 4 mott wilde goose. Alltid lika glad!

image20
Wiie, steka korv! Kan medela att fem pers i ett litet pentry är gaaanska trångt.

image21
KORV!! Min är den stora tjocka till höger ;D

image22
Ramlösa, när studenten själv får välja. Eller hur var det nu? Den ofrivillige nykteristen

image23
RIGHT ON!

image24
Var är alla brudarna? We need no girls! "Gnyy stön amen..."

Runt elva ringer vi på taxi och åker mot Hallands! WIIIIEee...vänta nu. Wow, värsta feta kön! Det regnar inte längre, men Andreas och Igor vägrar vänta. Och vart går vi? Helsingcrona.. igen... typ fjärde gången i rad! Gaaah! Och det var inte ens schlagerkväll. När vi kommer dit är det typ 3 pers där, och en kille som står och tutar i en sax. Men, skam den som ger sig. Calling börjar svinga de ludna som om han aldrig gjort nått annat, och så småningom börjar det komma mer folk, för att runt halv ett vara helt fullt. Givetvis lyckades ingen med de tappra försöken att träffa en trevlig donna, så för att få kött bar det av mot det trogna kötthaket Saluhallen! Klockan halv tre är stället helt fullt med hungriga köttätare. Själv nöjde jag mig med att snatta pommes från mina vapendragare. Det mådde både mage och plånbok bra av.

image25
Andreas och kött. Kött som inte är elakt. Snällt kött! Bra kött!

Men, kvällen tar inte slut här! När Calling och jag skall bege oss tillbaka till sydligare bredgrader, möter vi världens lirare på busshållplatsen. Med långt hår, sjutiotalsinspirerad klädsel och stora brillor ramlar han fram: "Harrni nån ALKOHOOL" Calling för talan: "Nej, tyvärr är det dåligt med det" Glidaren ger sig inte: "Fan.. VEET ni nån som har ALKOHOOOL??" Nää.. Men han fortsätter ändå. Hela resan hem pratar han om kvinnofängelset, den där serien som gick för många år sedan. Herre gud, hur kan man åka hela den sträckan och nästan bara prata om kvinnofängelset!? En stor ros till Calling som lyckas prata med honom hela resan.

Resten av helgen har varit... Tråkig. Sov till två på lördagen. Röjde lite i trädgården. Idag, inte gjort nått spännande, läst kurslitteratur och lekt med datorn. Och nu är det snart läggdags! I morron blir det boxersice, så det så!


Ge mig ett PS3. Nu!

Jahaja, idag har alltså Playstation 3 släppts i Sverige!! JAG VILL HA!!! fy fan så grymmt. Men 6500 känns lite väl saftigt.. får vänta lite med det tror jag. Men voj voj voj.. blue ray, HD, supergrafik... bara synd att det inte är rumble i kontrollen, det får de fixa, typ en med rumble och en med gyro.

Tog en bild på mitt PS2, så det får skämmas för sin oduglighet offentligt. SKÄMS!
image18
se bara på det... Inget PS3 direkt. Suck.

Nu är det snart dags för fest! wiiie på tiden. Ska fixa o stöka lite. Grilla med Erik sen drar vi till nation. Hallands elr VGs, mycket spännade. Och Calling kommer med! WIIIIE!

Gudrun (av)Schy(r)man, och rökande fjortisar

Jo må ni tro, såg Gudrun Schyman idag! Hon skulle hålla ett föredrag i aulan på Eden, och satt utanför och väntade när vi gick ut. Faktiskt en upplevelse, det är ju trotts allt en kändis! Och man blir lite rädd också... korsar benen, för säkerhetens skull. GIRL POWER! Tog en bild på henne.. men vågade inte gå hela vägen fram. Man skall alltid ta det säkra före det osäkra. Kunde ha gått på föredraget.. men var väll inte såå intresserad direkt. Ville sova.. varit trött hela dagen.

image26
GUDRUN!!!!

Ja, det kändes faktiskt som att jag hade varit ute o festat igår, fast jag var hemma hela kvällen. Till skillnad från vissa andra.. Träningen frös inne på grund av att Jon, Igor OCH Andreas var alldeles för bakis för att kunna ta sig ut i normalt solljus... "BARA tre öl" blev en flaska vodka och diverse mer tydligen... och de var inte ensamma. Klockan två på natten, när jag sov sött, fick jag det hör tämligen underliga meddelandet  "Madelene-förfest säger: ska sova si duycshen nu" hmm.. sova i duschen? Hon kunde inte riktigt förklara det där på morgonen. Men vi har nog kommit fram till att knappar med text på inte går så värst bra ihop med bag in box-vin.

I morgon... Får vi se vad som händer. Blir det fint väder lutar det mot grillning och sen Hallands, om det är busväder, så lutar det mot förfest hos Andreas och sedan Hallands. Blir nog bra vilket som.

Just ja. De rökande fjortisarna! Såg tre småungar, max 14-15 år, en tjej och två killar, som stod vid busstationen och rökte... De trodde säkert att de var coola, men seriöst, det måste ha varit det töntigaste jag sett den här veckan. De små barnaansiktena som försökte se coola ut med ciggen i munnen. Det hela blev inte bättre av att tjejen hade järnvägsräls i flabben. Håhåjaja, de små liven.

Nu är det Scrubs och sen sovdags!


Otrogna änder och pizza

OJ oj oj vilken dag.. Har haft hela TRE föreläsningar idag, tre!! Man kan få magsår för mindre. *magsår* Det var minst sagt segt att stiga upp idag, men lyckades ändå undgå snooze-fällan. Nåja.. mer eller mindre. Efter den obligatoriska bussturen anlände jag till ett grått och tämligen kallt Lund. På Mårtenstorget observerade jag två vilsekomna änder som spatserade runt som ett vilset turistpar. Det var en hane och en hona, inget konstigt med det. Men, hanen var ringmärkt, men inte honan, vilket ju måste innebära att han var otrogen mot sin.. ända. Vem hade kunnat ana, till och med i naturen förekommer äktenskapsdramat värda en dokusåpa på femman! Men det var en tjusig flamma han fått tag i, det måste jag ge honom, oss män emellan.

Nåväl. Första förläsningen hölls i Palestra, vilket väll var det enda som var bra.. aah bekväma stolar, med skinnimitation vid nacken, och superflachiga bord som man drar ut istället för viker ner! Verkligen imponerande. Hmm.. är jag lättimponerad? Näää. Under föreläsningens gång började det till min stora fasa SNÖA! Vad är detta? Vem skall jag hålla ansvarig? Snö. Det är för fan vår nu! Tack och lov slutade det, och inga spår av vädergudarnas hemska brott står att finna, men minnet finns kvar. Efter denna extremt traumatiska upplevelse var det verkligen nödvändigt med näring, och mycket av det. Andreas skulle iväg och frisera håret, och varken Jongo eller Erik ville äta sunkfallafel, så efter mycket dividerande beslöt vi oss för Mårtens Pizzeria. (Den drivs av ett gäng gemytliga araber, namnet syftar nog på torget...) Jag var trött och hungrig och därmed ganska kinkig... Men det rådde en salamipizza bot på. Mumsfilibabba.

image14
Erik päser efter en avnjuten välförtjänt pizza

image15
Även Jon var mätt och glad

image16
Så här såg min uppätna salamipizza ut.

Föreläsning nr.2 var intressantare, den handlade om nationalism i Europa, ett ämne som är högaktuellt och mycket spännande. Föreläsaren var väll i och för sig bra, men jag fick en stor lust att köpa böcker.. jag misstänker att han innan sin karriär som forskare jobbade på TV-shopp eller liknande.

Föreläsning nr.3 (puh will it never end!) var väll egentligen inte någon föreläsning, utan information om bolognaprossesen, om det nya poängsystemet och uppbyggnaden av kurser och program på högskolenivå. Mycket klyddigt och jobbigt. Jädrans Europa. Varför kan vi inte bara isolera oss helt, stäng gränsen! Så kan vi leva som vi alltid gjort, utan några nya konstiga system. Jag föreslog att vi, Andreas o jag, skulle starta ett snickeriföretag istället, men han trodde inte så mycket på idén. "Tummen mitt i handen AB" klart det hade lyckats!

Utanför Eden fann vi ytterligare en cykel som är släkt med Andreas(cykel. Inte med honom). De är kanske inte så ovanliga ändå. Nu sitter jag hemma och känner mig fyrkantig igen, alla andra ska ut på Wermlands o supa. Men, min kropp sa ifrån, den vill vila och ta det lugnt, ska ju ändå ut på fredag. Och, om ni inte följer med och tränar i morgon, då är ni de värsta sillmjölkarna som finns! Så det så.

Avslutningsvis skall jag göra ett hedersomnämnande! När Calling fick en nys om min blogg blev han lite ledsen för att han varken nämnts eller varit med på bild, så därför omnämner jag dig här och nu, käre Calling; o du män bland män, festprissar bland festprissar, Malmös okrönte konung!
image17
CALLING! Charmig som få.

Just ja. Vi såg Skylltmannen idag! SLUTA MÖRDA OSS. Det var nästan det bästa på hela dagen. En dag med skylltmannen är en bra dag helt enkelt. Nu ska jag chilla och tänka på hur bra mitt huvud kommer må i morgon. Adjöööö


Träna, föreläsning och betyg!

Dagen har väll varit en tämligen vanlig dag överlag. MEN, vi fick äntligen våra betyg på hemtentan! Och jag fick *virvelvind* G ! ! ! Inte illa, var verkligen osäker på det där. Föreläsningen var ok, vi fick info från facket, de försökte locka oss med godis, kaffe och billig försäkring (gratis kaffe är vägen till alla studenters hjärtan) Andreas blev besviken när det visade sig att hemförsäkringen inte var på 50Kr året, utan 50Kr i månaden... Så då fick det vara. Vi f.d humanister, nuvarande samhällare, må inte vara bra på att räkna, men SÅ illa är det inte! Upp yours! Men godiset var gott.

Efter en lektion om EU snurrade vi runt i lundagård ett tag, tills Andreas kom fram till att han skulle åka hem och äta istället. Vi är verkligen som en fårskock utan ledare, som går dit de andra går utan att veta vart det leder. Men jag och Jon lyckades i alla fall ta oss till Gerda utan några större komplikationer. Diskuterade om lite olika sekter på vägen, verkligen intressant ämne, och så gott som outtömligt. När jag blir stor (pensionär) ska jag fånga in varenda Jehovas vittne som ringer på dörren och uppehålla dem i minst 3 timmar med berättelser om "den gamla goda tiden" för att sedan schasa ut dem utan att komma ihåg varför de kom dit från början. Längtar redan!

Lite bilder från snurrandet i Lundagård.

image11
Andreas provade "cykeln" det var vingligt, men den gick, och se, den lättar till och med från marken!
Men känslan är ganska vårig måste jag säga, blir lite sugen på att plocka fram cykeln själv.

image10
"Gräddhyllan" lyste i solskenet. Vackert.

image12
Titta så fint, AF-borgen... Verkligen.. fin. Tar inga vidare bilder med mobilen... Jädrans ljus i skärmen.

Träningen gick väll bra, men tröttheten lös igenom. Jag tyckte att det var en Bettan där, men Jon höll inte med. Han behöver verkligen sin ögonoperation, det var helt klart en Betta! Så det så.

image13
Så här glad var jon efter ett avklarat träningspass. Bilden är inte alls arangerad, inte alls!
Ska bli skönt att kunna skippa de där glasögona snart va? 4eyes 4 life!!!

Sen åkte jag hem och gjorde en Johan special, bestående av tre stekta ägg, ett paket bacon, en halv gurka och två brödskivor stekta i flottet! Aaaaah, hjärtinfarkt, här kommer jag!

Nu ska jag titta klart på House, en av de bästa serierna på TV just nu. Adios.


Google Earth-beroende och bangande bitches

Aaah... Google Earth. Detta mirakel! Har suttit och blivit helt beroende av det, ett återfallsberoende får man väll säga, då jag tidigare varit fast. Man börjar med att öppna programmet, och möts av vår vackra jord. Tänker efter lite, vart vill jag fara nu? Bestämmer mig för att det vore trevligt att strosa runt lite på New Yorks gator. Ställer in siktet och börjar zooma in. Efter ett par ögonblick befinner jag mig i ett slags gudalikt tillstånd, beskådande människorna från ovan. Jag kan se deras bilar, jag kan se människor som tittar på Ground Zero, människor som är på väg till jobbet, människor som handlar, och säkert människor som just har rånat en bank, någon som är död nu, någon som fött nu, kanske någon som en dag kommer bli känd i hela världen. Fascinerande är vad det är. Jag tiltar kameran 90 grader och sätter på 3D-hus och börjar ta mig fram på gatorna, letandes efter landmärken så som Empire State och Central Park. Underligt nog, eftersom jag aldrig varit i USA, så finner jag dem ganska snabbt. Detta beror troligen på att NY är väldigt fyrkantigt, eller för att jag tittat för mycket på amerikanska filmer... Aah, det var en fin semester, men nu är det dags att ge sig av igen, adjö NY, vi ses snart igen! Åker över atlanten, mot mitt kära Arlöv. Men.. jahaja, här var det suddigt! Google, här får ni skärpa er! Senast jag tittade efter var sockerbitstorget inte en pixel stort.

Jag har även roat mig med att hitta några av de hotell som jag och familjen bott på under några olika semestrar, ganska tillfredställande att finna något man letar efter, även om man har en viss aning om var det är.

image6

Här har vi till exempel det trevliga hotellet på Rethymnon, norra Kreta. Hotellet är det i mitteln, med pool och rött tak.

image7

Och här har vi ett hotell i Ayios Nikolaos, även detta norra Kreta. Mycket trevligt, fyrstjärningt och med en pool på ovanvåningen med utsikt över havet. (bada pool med utsikt över havet.. det låter ganska underligt va?)

image8

Aaah och här har vi hotellet i Icmeler i Turkiet, mycket revligt. Det i centrum, med en stor och en lite mindre pool som sitter ihop. Härlig stad, nära till Marmaris också som är lite mer pulserande än denna sömniga men fina stad.

image9

Ja.. Europa. Vackert, inte sant? Och då är det ändå inte utzoomat max!
Så, om du inte har programmet, skaffa det! Går att ladda ner gratis på Googles hemsida.

De bangande bitcharna? Just det. Skulle ha kört boxercise idag, men först bangar Jongo för att han inte hunnit över till rätt sida åsen i tid (från Halland till Skåne) Andreas var fast med krånglade dator i Slogstorp, och då var det bara jag och Igor kvar, så vi sköt upp det till i morgon, fast vanlig träning. GUD NÅDE den som bangar!

Lev väl *börjar spionera på kinserna i förbjudna staden*


Söndag. Provar med lite bilder i brist på annat.

Jaha så blev det söndag igen, tänk så tiden går. Fast, eftersom gårdagen känndes som söndag, så är detta nästan som en bonusdag. Nå, har vällan inte hänt nått jätteintressant idag.. så jag provar att lägga upp lite bilder från fredagen istället : )

image1

Här kan vi skåda Andreas cykel och dennes make! Tydligen var den grön..aktig och inte blå. Minnet sviker så här på äldre dar.

image2

I väntan på bättre tiden...

image3

Andreas dricker kaffe. Igen.

image4

Lektion i Palestra. Intressant. Verkligen!

image5

Hmm.. mina antecknigar. Handlade lektionen verkligen om antiterrorism?

Det får vara allt för idag. Väldigt konstruktivt, inte sant?

Pirates of the Caribbean, Israelisk antiiransk propaganda?

Pirates of the Caribbean är sionistisk propaganda riktad mot Iran och det persiska folket! Ja, i alla fall om man får tro en iransk tevekanal. Disney är ett av judarnas främsta anfallsvapen mot Iran och de opererar fritt i USA och resten av världen. Undrar om Depp visste detta? Att detta sänds i allmänna medier är chockerande och väldigt skrämmande, Adolf själv hade inte kunnat göra det  "bättre". Inslaget kunde lika gärna ha handlat om råttor som i nazitidens Tyskland. Skrämmande är vad det är. Jag undrar hur många i Iran som verkligen tror på det här, hur hjärntvättade har folket hunnit bli? Förhoppningsvis kan inte detta fortgå allt för länge till, snart måste väll folket resa sig? Jag håller på att förnuftet kommer att segra tillslut, och att det äntligen kan bli lite frid i mellanöstern. Må judar, perser och araber kunna leva tillsammans som vänner. Oj vad PK det lät.. Men hela soppan börjar bli så väldigt tröttsam. Länken till inslaget: http://www.youtube.com/watch?v=rX-DZk900Ak

 

Lite mer politik när vi ändå är igång. Mona Sahlin har valts till Socialdemokraternas ledare idag, och jag ställer mig tvekande till hur bra hon kommer att lyckas med uppdraget? Wallström, kom hem!

  

Nä det får vara allt för idag. Nu är det en Lee film på TV6, där en stand-in fick ta över i vissa scener, för att Lee hade den dåliga stilen att dö innan filmen blev klar..

 Fred

Träning, falafel och sömn..eeh, föreläsning

Jaha, så är ytterligare en produktiv dag till ända. Vaknade vid åtta och var inte alls sugen på att lämna sängens trygga värme. Men efter att klockan ringt för fjärde gången lyckades jag faktiskt stiga upp! Ett litet steg för mig? men ett ännu mindre steg för mänskligheten. Nå, efter en stadig frukost bar det av mot Lund i en glest befolkad buss.

Träningen blev en underlig historia, då såväl delta, triceps, biceps, de obligatoriska brösten och magen fick sig en omgång. Det är spännande att gå och träna, alla möjliga typer av människor står att finna inom gymmets väggar. Tjejen med jättebenmusklerna, den åldrige men helt tydligt mycket starke mannen, och den tunne killen som med sned rygg försöker lyfta vikter i storleksordningen flodhäst. Och Bettan så klart. Men det är en annan historia.

Nåväl. När vi efter att ha tränat klart skulle låsa upp Andreas cykel upptäckte vi något helt otroligt! Andreas cykel, en rostbrun damcykel av årsmodell.. tja före Jesu födelse ungefär, HAR EN MAKE!! Hur stora är oddsen? En nästan lika patinerad blå herrcykel av exakt samma modell stod bredvid Andreas åkdon, de var riktigt söta ihop. Fascinerande.

Efter denna chockerande och intressanta upptäckt bar det av mot sunkfalafelhaket för en 15-kronorsfalafel. Inget intressant där.. mer än två töser varav en helt tydligt drogs med en otrogen pojkvän. Ack.. livets drama.

Föreläsningen för dagen hölls för ovanlighetens skull i Palestra och dess mycket flashiga aula. Med hela TRE skärmar och projektorer! Föreläsningen i sig var dock mördande tråkig. I pausen yrkade jag på att en misstroendeomröstning skulle hållas mot läraren, därefter löd planen att jag tog över klassen, vilken därefter skulle sysselsättas med ett pyramid- och palatsbygge. Och lite konkubiner, förståss. Jongo och övriga höll dock inte med, dålig stil om ni frågar mig. Nåväl, det var en solig och trevlig dag i Lund, som nu avslutas med den första vita fredagen på länge! Ett fyrkantsbeteende som jag hoppas kunna bota till nästa fredag. Det får vara allt.


Jaha.. Då var man med blogg då!

Efter att ha kämpat emot länge har jag nu bestämt mig för att faktiskt starta en blogg. Jag vet inte om jag har något intressant eller viktigt att säga, men ibland har det onekligen känts som att det hade behövts en! Får se hur det går... : ) 

Nu skall jag läsa lite mer i den otroligt intressanta boken "Den svenska politiken"... Och sedan bums i säng, skall träna med Andreas i morgon bitti för att därefter intaga en styck sunkfalafel och gå på föreläsning. Jippii!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0