Hemtentan från helvetet är KLAR!

Alltså.. fy fan. nu har jag varit vaken från klockan halv åtta till kvart i sju... och skrivit hemtenta. Jäklar vilker pers. men, den blev klar! Det trodde jag aldrig att den skulle bli, ett tag kändes det bara helt hopplöst att bli klar. Max antal tecken var 20000. Jag hade vid klockan fem 11000 tecken och allt kändes omöjligt. Visste inte vad minimum var, men gissar på runt 15000-16000 tecken och sex sidor. Meen nu, när den blev klar, hade jag nästan precis 20000 teckn och sju sidor, så ingen fara där. Sen att de tecknen suger.. är en annan sak. Om den blir G vet jag inte, men vad jag vet är att den är inne, och det är allt som spelar någon roll nu. Nu ska jag nog sova en lite stund faktist. Det har jag förtjänat.

image39

Satan. Skaparen av hemtentan. Ganska likt, dessutom.

Påsk! Med en hund som heter Tor och en katt vid namn Hulda Karlsson

Ja nu var årets påsk överstökad igen. Den kommer och den går och allt som händer är att man får ont i magen av allt man äter, företrädelsevis ägg. Många ägg. Ugh. Nåväl, påsken firades i enlighet med traditionerna med tjocka släkten i Småland. Resan upp tog de sedvanliga 3 timmarna, men den resan har blivit mycket trevligare i och med V70ins inträde i familjen. Skööna säten. Nåväl. Första anhalten var som vanligt mormor, där vi åt. Sen kom vi till farmor där vi alltid sover. Och där åt vi också. Överlag blev det vääldigt mycket mat!

Det var kul att hälsa på farmor nu, ty hon har blivit med katt, mer eller mindre ofrivilligt. Katten kom till henne en kall vinterdag och tiggde mat, hon var tunn som ett svältoffer från valfritt U-land men kelen för att vara en strykkatt. Grannen 2 hus bort hade spolat vatten på henne, men farmor gav henne mat och mjölk. Efter ett tag blev hon mer eller mindre hemmastad, men fick inte komma in, så istället fick hon en liten koja byggd av en kartong fodrad med filtar och kuddar. Det är nog den första kattkoja jag sett, det ser ganska sött ut. Nu bor katten med farmor och tanten mittemot, dit hon går om hon inte gillar maten som farmor ger. Farmor döpte henne till det, antar jag, ganska ovanliga namnet Hulda Karlsson. Fint tycker jag, och ganska passande, på denna nu tämligen runda katten. Ett lyckligt slut på en saga som kunde ha slutat illa för den lilla damen.
image29

image31

image32
En bild jag är riktigt nöjd med faktist. Hon lystes upp av mattan, och ljuset var precis rätt.

På lördagskvällen åkte vi till faster Anki (Ann-Kristin) och farbror Lars-Gunnar där även kusin Magnus och hans fästmö Sara var på besök. Påskbordet bar stora likheter med julbordet några månader tidigare, men jag klagar inte. Anki är en mästare i köket och även om man inte orkar ta om, så gör man det, minst två gånger. Om man inte heter Mange förståss, för då tar man om minst tre gånger, och några efterrätter på det. Efter maten delade Mange med sig av sina träningsråd (han är huvudman på ett gym i Kalmar) nyttigt.. om man tar råden och delar dem med 10 ungefär. Närvarande hela kvällen var också Tor, Magnus o Saras pittbull. Måste erkänna att hur snäll och vältränad han än är, så är det ganska läskigt. Han inte kanske inte så stor, men fan så muskulös! Och käftarna.. aje att bli biten. "men han biiits inte. Om du inte vill skada oss förståss, eller kommer springande, för då jävlar!" Men han är ganska söt ändå, när han är bakom en glasdörr. När han såg att vi skulle äta gick "VOV VOV SNAAARL GRRR" till "GNYY YNK GNYYYYY" han lät som en litenliten valp med tagg i tassen. När jag skaffar hund får det bli antingen dvärgtax, dvärgpudel eller jack russell, inget som är starkare än jag själv i alla fall!
image33
Faarligt söt ^^

Haha, söt                          w00t?                               Aaaw,                           och en sekund senare...
image37
"Men han ääär snäll!"

På söndagen blev det dags att fara hem, men först stannade vi till hos farbror Bosse och moster Monica i Kristvallabrunn. Och där, gissa vad, åt vi! Bland annat en mycket god chokladtårta. Undrans hur mycket jag gått upp? Vi gick runt lite i mors gamla hemtrakter också, det var trevligt att få se ställena där hon badade som liten och strövade runt. Kristvallabrunn är verkligen ett riktigt barna i Bullerbyn-samhälle, med böljande steniga slätter, djupa skogar, forsande floder, små blanka gölar, röda trähus och underbara skogsstigar. Underbart. Hälsade på mormor en sista gång också, hon ville såå gärna bjuda på något att äta.. men så bidde det inte. Vad är det med denna stora fetisch att bjuda på mat som gamla alltid håller på med! Så ska jag ALDRIG bli. Så det så. Men usch, är lite orolig för henne, hon börjar bli gammal, och det märks. Nåja. Hoppas det håller ihop så länge som möjligt!

Och nu är jag hemma i ett soligt Skåne. Ska tydligen bli uppåt 20 grader framåt veckan! Småland bra, Men Skåne bäst!

Onsdagskvällar = Filmkvällar. ZULU!!

Ja nu har det blivit filmkväll hos Andreas 2 onsdagar i rad. Mycket trevligt, titta på film är alltid trevligt. Och vi hårt läsande studenter behöver verkligen ett litet break då och då...hmm eller hur var det nu. Nåväl, kvällen bjöd på såväl svensk humor med bland annat Varan-TV, lundahumor när den blir som bäst, samt en klassiker i form av Zulu. Faktiskt en riktigt bra rulle, fast slagscenerna var tämligen tafatta... "OMG, jag har fått ett spjut en millimeter in i benet, jag DÖÖÖR!!!" eller "ZULU ZULU ZUUUuul...!!" Vi var alla ganska förvånade över att de 4000 Zulukrigarna inte översvämmade de 140 engelsmännen och gjorde slut på tedrickarna en gång för alla. Istället sände de fram 50 krigare åt gången för att möta sin för savannen så passande klädda, med  röd uniform och vit hjälm, baneman. Vi har även lärt oss Zulu. För att säga "Hej vite man, nu har vi också eldstavar!" säger man "ZULU ZULU, ZUULU ZULU!!!" ungefär. Men "Hej Mombasa, vilket vackert väder vi har idag. Soligt typ" säger man istället "ZULU ZULU! ZUULU! ZULU ZULU..ZULU!" komplext så det förslår.

Efter att vi lekt med Jongos lunar lite började det bli dags att ta sig till bussen. Jag tyckte att vi gick i ganska lagom tid, men visst fan var jag tvungen att springa max när vi kommit till högevallsbadet! Alltid samma visa. Fick i mig flera ton svinkall luft rakt ner i lungorna på köpet, så nu har jag lite ont i halsen, wiiie. Men när jag väl kommit fram till bussen trodde jag i alla fall att jag skulle få ta det lugnt och njuta av en stillsam bussresa. Behöver jag säga att det inte blev så? Tydligen hade varenda fjortis i hela Malmö samlats i Lund just den dagen... Ty bussen blev helt överlastad av småglin som tyckte de var sååå coola när de berättade hur mycket de hade druckit. Och så mitt under resan börjar de hetsa varandra att dricka ur en flaska. Wooow. Klockar var kvart över ett. Och de var på väg hem.. Hmmmm. Coolt. Eller inte.

Idag har jag dels hjälpt syrran med hennes projektarbete, filmade när hon och Ann lärde hästen att gå in och ut ur transporten med hjälp av grindar. Måste säga att Bambini imponerade, hon klagade nästan inte alls! Sen åkte jag ti Andreas och så jobbade vi på med vår 2poängsuppsats. Det är lite knixigt.. men vi får nog ihop det. Det löser sig alltid. Just ja, jag har just fattat att det är den 5e. Alltså 10 dagar tills högskoleansökningarna skall vara inne. Inte på söndag. NÄSTA söndag. Duttit dumhuvud.

Nu är det läggdags för typ en timme sedan. Åker till Småland i morgon bitti och är borta några dagar. Trevligt att se tjocka släkten igen.

Tjing tjing!


Efter regn kommer solsken

I morse regnade det. Och inte lite, det riktigt öste! Först tänkte jag bara "ååh näää, inte regn nuuu!". Men... när jag gick ut i det, på väg mot bussen, så kände jag den härliga doften av blöt asfalt, den upptvätta myllan och kände de ljumma dropparna mot huden. Det är livgivande, det är vår och växterna behöver onekligen vatten för att växa och frodas. Dessutom, har det börjat regna så kommer det också sluta, om det kan man vara vis. Och mycket riktigt, när bussen anlänt till Lund var gatorna blöta, men skyn var ljusblå och solen sken. Så det är sant som de säger, efter sol kommer faktiskt solsken. Så även i Arlöv, ty när jag återvänt efter en inte allt för hård skoldag hade marken redan börjat torka upp och jag är ganska säker på att träden såg lite grönare ut än de gjorde igår.

Övrigt. Idag blev jag ofrivilligt gruppledare för den eminenta gruppen 8 när vi skulle diskutera systemet med listor då man väljer tema för grupparbete. Men det gick väll bra, fick stå framme vid katedern och redovisa våra åsikter. Gillar faktiskt att stå och prata sådär. Precis innan är det kanske lite småpirrigt. Men när man väl står där.. aah, en ganska speciell känsla. Kände det även de gånger man fick ta befäl i lumpen, det är kul att ha ansvar! Även om det idag kanske inte var något jätteviktigt...

Idag har jag även anmält mig till ett program inför hösten, fler anmälningar kommer. Men alltså. Studera.nu. Kan det vara Sveriges sämsta hemsida? Jag och Jon kom fram till att det nog är Herr Nilsson (Pippis lilla apa för er som inte är kulturellt bildade nog för att förstå det direkt) som har skapat sidan. Och för detta fick han 30 miljoner bananer. Jävla apa.

image28
Jag gjorde en bild på Herr Nilsson. Kolla puckot, ingen aning om vad han syslar med! Han är nog bra på att skala bananer... Men webbdesign.. Nej där blev det för svårt!


GDI for the win!

Fyra Firehawk-attackbombare får luften att dallra av värme, i tät formation närmar de sig snabbt den redan dödsdömda NOD-basen. Med en ofattbarkraft slår bomberna ner i Obelisken som med ett mustigt brak rasar ihop och lämnar dörren öppen för marktrupperna. En svärm Orca-jaktflyg svper ner mot en attackbuggy och förvandlar den till en sönderbränd metallklump samtidigt som marktrupperna avancerar in i basen. En railgunutrustad Predator sänder en dödståle mot en Scorpiontank som genast slår upp i lågor. NOD-basens sista försvar kastas in i striderna, ett par grupper illa beväpnade och dåligt tränade rebeller, utgången av slaget är uppenbart. Desperat öppnar rebellerna eld mot en grupp APCer lastade med skyttesoldater, rebellernas vapen förmår inte penetrera APCernas pansar, men APCernas takmoterade KSP har inga problem att slå rakt genom rebellernas tunna rustning och förvandla dem till slarvsylta, spridd över hela fältet. Röken skingras och krutdoften ligger tät. Ur dammolnen kommer tre jättar vandrande med metalliska klang och tunga fotsteg som får marken att skaka. Det är de mäktiga juggernautarna som anlänt. Dessa tvåfotade walkers bestyckade med tre tunga ateleripjäser på rad är slagfältets mest fruktade maskin, kapabel att ensam vända en strid från förlust till total seger. De tre bjässarna riktar in sina domedagsvapen mot tre byggnader och öppnar eld, något som genast resulterar i total förstörelse. De NOD-soldater som satt och tryckte i byggnaderna springer ut i ren panik men blir omedelbart nermejade av de väntande GDI-soldaterna utanför. När segern är uppenbar och soldaterna tänker förstöra de sista byggnaderna får man order om att dra sig ut ur basen från huvudkontoret. Vad är det frågan om? Har NOD en överraskning kvar i rockärmen? Trupperna omgrupperar på en höjd ett par kilometer från den rykande basen, i närheten av ett tiberiumfält där en utslagen haverster står orörlig. En soldat börjar plötsligt peka mot skyn och skrika något, vad är det han säger? "Ioncannon, Ioncannon!" Snart ser alla andra att han har rätt, ty himmeln fylls av ett blått ljus och fem ljuspelare syns i basens centrum. Pelarna rör sig med allt högre hastighet runt sin egen axel, för att sedan samlas till en väldig stråle som sänder ut ett bländande blått ljussken över hela landskapet. När tystnaden åter lagts sig och gräshopporna återigen vågat fortsätta sin sång, står inga spår av NOD-basen kvar att finna. GDI-trupperna jublar och skjuter i luften, Juggernautförarna låter sina massiva maskiner utföra en stapplande dans och gruppledaren signalerar om ett OX-transportplan med varm mat till fältet. Ett hundratal meter bakom dem syns en förändring i landskapet, som om något var där men ändå inte. Två av NODs stelthtanks betraktar stilla festen, innan de beger sig mot närmsta Kanetrogna stad för att föra nyheterna vidare. De tänker inte låta festen fortsätta i all evighet. Kane är tillbaka, och det skall de få veta. Kane är tillbaka.


MÅNGA Juggernauts gör procecen kort med fiendebasen. Ytterligare en fjäder i min hatt.
 image27

I övrigt har dagen varit ok, haft föreläsning och tränat med grabbarna. I morgon ska det bli kallare, men det får man väll tåla nu när vi haft så fint väder så länge. Det blir varmt igen. Hmm.. om man skulle hinna köra en rond till innan läggdags? Kanske.


Veckan som gått

Ja då var det söndag igen. Söndagarna har haft en benägenhet att komma offta på siståne tycker jag. Eftersom jag varit dålig på att uppdatera i veckan, så tänkte jag här sammanfatta dagen så gott det går utifrån mitt något suddiga minne.

Måndag
Vi lyckades vara riktigt duktiga och förbereda uppgiften till onsdagen OCH träna, inte illa.

Tisdag
Vad gjorde jag då? Eftersom jag inte minns, så sov jag antagligen mest. Och... hmm nej det var nog vad jag gjorde. Så intressant. Just ja. Jon oppererade ena ögat, och det gick tack och lov bra!

Onsdag
REDOVISNING! Ja i onsdag redovisade vi vår uppgift, och det gick riktigt bra, föreläsaren blev inte arg alls, utan tyckte tvärt om att vi var riktigt duktiga. Weee. Vädret var för övrigt fortsatt bra, varmt och gött, våren har verkligen kommit! Varma tröjjor ligger långt in i garderoben och sommarjackan har fått komma fram. Barnen är lyckliga och studenterna super i gräset. Precis som det ska vara. Och vi tränade också, eller, jag och Andreas gjorde. De andra är så förslappade (även om Jon ju hade giltigt själ och Igor var ""sjuk"". Påven har en rolig hatt också.

Torsdag        WARP 8 TO THE WILDE GOOSE NEBULA!!!
Ja, nu blev ÄNTLIGEN vår Star Trek kväll av!! Jag och Igor tog rymdskepp 4 mot vildanden och Andreas och avnjöt Star Trek First Contact med Picard, och Star Trek The undisicoverd Country med Kirk. Mycket kul, och skall upprepas inom en inte allt för avlägsen framtid, har 3 filmer med Picard kvar ^^ Och Igge får säga vad han vill om Kirk, men de senare filmerna är riktigt bra! En rolig sak var att vi mitt under filmtittandet råkade titta ut genom fönstret och såg ett par myycktet underliga saker. I ett hus snett över innergården stod ett par halvnakan och svingade en gilfklubba... Vad som hände sen vet jag inte. De drog ner gardinerna. Dålig stil. Mittemot det huset försegick det också osedligheter, men de drog också ner gardinerna, underligt nog. Då kan man ju inte se in! Andreas får se till att skaffa en bra kikare tills nästa gång. Gärna med röntgensyn. Vi lekte lite med Lunar också, men det var dåligt med folk som ville svara på våra charmiga mess... Tråkigt.  När vi, Jag o Igge, skulle hem så hade jag lite småbrådis, ty mitt sista skepp, eeh, buss, stod i startgroparna, så det blev till att springa. Men jag gladdes över att jag inte blev det minsta trött. Kondisen är på väg upp!

Fredag      COMMAND AND CONQUER 3 Tiberium Wars!!!!!!!!
Jaha, i fredags var det någon tråkig föreläsning, och så tränade jag o Andreas igen. Sen gick vi runt i det underbart varma lund och shoppade lite. Andreas fick tag i en snygg skjorta, och försökte få mig att köpa en likadan fast i en annan färg.. Jag tvekar än. Den ÄR snygg. Men, att ha samma, njaaaa.. I och för sig lite kul. Vi får se.
OCH. Det viktigaste. Som jag sett fram emot lääänge. Command and Conquer 3 släpptes äntligen, och jag har mitt ex liggandes här. Sååå bra! Bästa spelet på mycket länge måste jag säga. Mammuthtanks 4 the win!
Blev dock ingen utgång.. Ty dagen efter var det dags för HÖGSKOLEPROVET.

Lördag   Högskoleprovsdags
Ja... Som sagt, klockan 08.30 smällde det. För andra gången i livet provade jag på att skiva högskoleprovet, med forhoppnigar om att det skulle gå lite bättre än förra gången... Då fick jag 0.5p och det var väll inte riktigt vad jag hade hoppats på. Provet var roligt nog på Polhemskolan, min gammla gymnasieskola, så det var riktigt kul att vandra runt i lokalerna och känna igen sig. Träffade även Jeppe där, annars var det dåligt med folk man känner, underligt nog. För det var onekligen mycket folk där, helt fullt faktist. Provet i sig var ganska svårt, speciellt matte och statestikdelen körde jag på helt och hållet.. Vilket väll i och för sig inte var helt oväntat, då matte är min riktiga Achillevshäl. Ord gick däremot ganska bra, så även svenska och engelska läsförståelsen. Varför finns det ingen Star Trek del? Eller en om bilar. Då hade det nog gått mycket bättre. När jag hade kommit till fråga 7 av 20 på Statestikdelen så provförättaren "5 minuter kvar" så då var det bara att i ren panik kryssa för några svar, så man svarat NÅGOT i alla fall. Räknade ihop mina resultat när jag kom hem med facit som fanns på nätet, har CIRKA 61 rätt, några frågor vet jag inte, men vi kan väll gissa att kanske en av de ca tio frågor som jag chansade på var rätt. 2003 hade det räckt till 0.8. Vad det blir i år vet jag inte än. Men hoppas att alla andra har gjort illa i från sig, så att snittet sänks och jag kan få något i den stilen! *morr*
Resten av dagen ägnade jag åt att ge NOD på nöten.

Söndag    Första april.
Idag har jag och far tävttat altanen och oljat in den ordentligt, så nu ser den riktigt fräch och fin ut, redo för många lata dagar. Tempraturen har hållt sig ganska stabilt på 18 grader, riktigt skönt.
Och idag var det återigen dags för första april. Blev inte lurad en enda gång tyvärr.. Lite tråkigt. Tidningarnas bluffar var tunnare än kranvatten, och mina vänner har inte varit överdrivet kreativa heller. Skärpning! Det var roligare när man var liten, precis som julafton och födelsedagar. Med risk att låta som en fosil; det var bättre förr. Och det snöade mer.
Här även tittat på nya bondfilmen nu, Craig är ju riktigt bra som Bond! Hoppas det blir fler med honom, skulle nog till och med säga att han är den bästa efter Moore och Connery! Go Craig go!

Jaha, och nu sitter jag här. En tämligen händelserik vecka, och med ett väder som inte lämnar mycket övrigt att önska. Och nu är det dags att sova, så att man är redo för ytterligare en spännande vecka! I morgon börjar jag 10 vilket innebär att jag måste upp.. åtta. Milde tid.

RSS 2.0